top of page

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de spørgsmål jeg oftest får fra jer, der besøger min hjemmeside.

Hvilke diagnoser har du selv?

Jeg (Silke) er diagnosticeret med autisme (Aspergers Syndrom) i 2016, og med ADHD i 2021.

Jeg selv eller en jeg kender har lige fået en autismediagnose. Hvor skal jeg starte henne?

Det kommer an på, hvordan du foretrækker at få din viden. I min optik, så er det vigtigste når man er helt nydiagnosticeret, at få en grundlæggende forståelse for hvad autisme er, og hvordan det kan præsentere sig forskelligt hos forskellige mennesker.

 

Sektionen med viden og rådgivning her på hjemmesiden, giver et godt overblik over de mange materialer og muligheder, som det er godt at kende til. Der er mange gode anbefalinger til hjemmesider, bøger, og instanser, som du kan kontakte, hvis du har brug for hjælp.

Jeg har også selv skrevet en del artikler om autisme og ADHD. Af dem vil jeg anbefale at starte med:

 

Hvis du er glad for at lytte til podcasts, vil jeg anbefale dig at starte med AutoRadio og Molis’ Autisme på Hjernen.

 

Hvis du er glad for YouTube-videoer, vil jeg anbefale dig at se alle (ja alle) videoerne på YouTube-kanalen Autistiske Rollemodeller.

 

Hvis du er gladest for at læse bøger, vil jeg anbefale dig at starte med ‘Autisme og den forudsigende hjerne’ af Peter Vermeulen, og evt. følge op med ‘Sådan møder du dit barn med autisme’ af Juana Jeppesen.

 

Mangler du materiale du kan printe og vise til venner og familie, vil jeg anbefale dig at tage et kig på de foldere, Pernille Hebsgaard har udarbejdet - dem finder du her.

Kan man booke sparring, samtaler eller rådgivning hos dig?

Nej, det er desværre ikke muligt at booke sparring, rådgivning eller samtaler med mig, med mindre du eller dit barn er indskrevet i Center for Skolevægring. Har I en tilknytning til Center for Skolevægring, skal I snakke med jeres behandlingsansvarlige om, at I ønsker en samtale med mig.

 

Har du ikke tilknytning til Center for Skolevægring, henviser jeg i stedet til følgende autistiske rådgivere:

  • Ønsker du telefonisk rådgivning fra et indefra-perspektiv vedrørende dig selv eller dit barn, vil jeg anbefale dig at booke en telefonisk rådgivning hos Pernille Hebsgaard. Du kan læse mere om hvordan du gør det på Pernilles hjemmeside her.

  • Ønsker du en fysisk samtale eller rådgivning relateret til en virksomhed, vil jeg anbefale dig at række ud til Bella Neergaard. Du kan læse mere om hvordan du kontakter hende på hendes hjemmeside her.

Hvor har du din viden om

autisme og ADHD fra?

En god kombination af bøger, podcasts, oplæg jeg har hørt, diverse fagpersoner jeg har samarbejdet med gennem tiden, og mine egne levede erfaringer som autist med ADHD. Jeg forsøger så vidt muligt at angive referencer og kilder, når det giver mening for det jeg skriver, men det er ikke altid,

det gør dét. 

 

Derudover har jeg modtaget en del undervisning i emner relateret til børn og unge i mistrivsel, herunder kognitiv adfærdsterapi og miljøterapi, efter jeg blev ansat som konsulent og peer-medarbejder i Center for Skolevægring. 

Jeg overvejer at booke dig ud til et foredrag. Hvad skal jeg vide?

Først og fremmest vil jeg anbefale dig at læse det jeg har skrevet om booking af mine foredrag her, samt de anbefalinger jeg har modtaget af mine foredrag og

mit generelle arbejde her.

 

Derudover vil jeg gøre opmærksom på, at jeg bor på Sjælland, så det kræver ekstra energi og ressourcer for mig, hvis jeg f.eks. skal tage til Jylland og holde et foredrag. Alt længere væk end Middelfart kræver oftest en overnatning, eller at jeg har en ledsager, der kan køre mig, hvis det skal afvikles fysisk. Derfor vil det ofte være nødvendigt for mig at kunne afvikle foredrag i disse dele af landet online. Alternativt kan jeg altid henvise videre til nogle af mine dygtige autistiske foredragsholder-kollegaer,

som bor i Jylland.

 

I forhold til indholdet af mine foredrag, så tilpasser jeg det til den enkelte kontekst og jeres ønsker, men uanset hvad I ønsker, at jeg holder foredrag om, så bidrager jeg med et fagligt indefra-perspektiv. Det betyder, at jeg kombinerer det teoretiske med mine levede erfaringer.

Jeg tilpasser altid indholdet af mine foredrag, så det passer til de ønsker I har og den kontekst foredraget afholdes i. Fælles for alle mine foredrag er, at jeg bidrager med et fagligt indefra-perspektiv, der kombinerer teoretisk viden med mine egne levede erfaringer.


Har du flere spørgsmål til mine foredrag, vil jeg bede dig at sende mig en mail på silkesvare@gmail.com. Vær opmærksom på, at svartiden afhænger af mit energiniveau, da mails sendt til denne indbakke besvares uden for min arbejdstid.

Kan jeg støtte dit arbejde på nogen måde?

Ja, det kan du - først og fremmest kan du hjælpe mig ved at læse, like og dele de ting jeg skriver, både på hjemmesiden her og på sociale medier. Jeg er især aktiv på LinkedIn og på Instagram.

 

Ønsker du at støtte mit arbejde økonomisk, kan du vælge at støtte med et fast månedligt beløb på platformen 10'er -

det kan du læse mere om her.

bottom of page