Om mig
Mit navn er Silke, og jeg er en 24-årig autistisk kvinde, der på trods af mine unge alder, er brændt igennem på den politiske scene, og har gjort en stor forskel for at udbrede viden om at være ung autist i Danmark fra et ungt, autistisk perspektiv.
Foto: Privat
I marts 2021 blev jeg som 20-årig valgt som talsperson i Autisme Ungdom, en ungdomsorganisation lavet af unge autister for unge autister, som jeg var med til at stifte i 2019. I 2022 blev titlen skiftet til forperson, men funktionen var den samme; at udbrede viden om autisme, og at være en ung autistisk stemme i den politiske debat. Jeg var forperson i Autisme Ungdom frem til april 2024, og formåede at gøre en afgørende forskel for autismesagen i Danmark, og jeg vandt blandt andet Bagger-Sørensen fondens påskønnelsespris for mit politiske arbejde i 2022.
Foto: DR Debatten, april 2023
I dag arbejder jeg som konsulent og peer-medarbejder hos Center for Skolevægring, en del af Behandlings-skolerne. I mit arbejde hjælper jeg børn og unge med skolevægring til at forstå sig selv, med henblik på at få dem tilbage i skole. Jeg hjælper også mine kollegaer i Center for Skolevægring med at forstå indefra-perspektivet på autisme og ADHD bedre
Foto: Behandlingsskolerne
Foto: Københavns Rådhus, august 2024
Privat er jeg gift med Marcus som jeg har dannet par med siden 2018, og sammen har vi katten Mille og pindsvinet Alvild. Jeg bruger min fritid på at læse alt fra fantasy til fagrelevant litteratur, og så bruger jeg en del af min fritid på at formidle viden om autisme og ADHD på kreative måder. Derudover er jeg meget passioneret omkring musik - især Taylor Swift - og bruger ofte tid sammen med min meget store, meget neurodivergente familie og mine venner.
Ved siden af mit arbejde i Center for Skolevægring driver jeg hjemmesiden her, hvor jeg formilder om emner jeg finder relevante, oftest relateret til autisme, ADHD, skolevægring, tilgængelighed og lignende.
Jeg husker tydeligt hvordan det var at være 16 år gammel og få at vide jeg var autist, uden at få nogen reel viden om hvad det betød i praksis. Derfor har jeg gjort det til min mission at gøre viden om autisme lettere at forstå, og at gøre indefra-perspektivet på livet som autist mere tilgængeligt i den offentlige samtale.
Dette gør jeg ved at skrive artikler til hjemmesiden her, ved at dele ud på sociale medier, at deltage i podcasts og TV-programmer ved lejlighed, samt at holde foredrag
Foto: Smukstil by MEA